Direct naar de inhoud van deze pagina

​Tips voor vrijwilligers

Tip 1: Wil je bij een particulier liever niet gelijk thuis afspreken voor de eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek of een café in de buurt.

Tip 2: Vraag bij contact om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 3: Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon bij je op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 4: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt. Op deze manier kunnen er geen verkeerde verwachtingen ontstaan. Spreek ook je eigen verwachtingen uit. Geef aan hoeveel uur je beschikbaar bent en voor welke periode. Neem indien gewenst je curriculum vitae mee. Bespreek ook de manier van omgaan met elkaar of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst, kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 5: Houd ons op de hoogte. Ga je aan de slag bij een organisatie of een hulpvrager, geef de match weer en pas je gegevens aan op je profiel via Etten-leurvoorelkaar. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wil je hulp of ondersteuning ? Neem contact met ons of loop binnen op ons spreekuur.

We helpen je graag verder.