Direct naar de inhoud van deze pagina

​Tips voor organisaties

Tip 1 Een goede vacature of vraag

  • Plaats onder titel voor de vraag de naam van de vacature.
  • Geef onder beschrijving van de vraag een duidelijk beeld van de vacature: de hoeveelheid tijd, welke tijdstippen, wel of geen begeleiding, wel of geen vergoeding. Geef ook relevante informatie over je organisatie (b.v. website).
  • Vertel waar de aanbieder aan moet voldoen: wie en wat zoek je precies qua ervaring en vaardigheden, wel of geen diploma, wel of geen VOG gevraagd.

Tip 2 Kennismaken

Wanneer je via Etten-leurvoorelkaar in contact bent gekomen met een vrijwilliger is het verstandig een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken om te kijken of het klikt.

Tip 3 Begeleiding en overleg

Maak een afspraak voor een eerste kennismakingsgesprek, zo mogelijk, bij de organisatie. Dat geeft de vrijwilliger de kans om iets van de sfeer van de organisatie te proeven. Vraag de vrijwilliger om een CV mee te nemen of van te voren toe te sturen, zodat je dit indien gewenst kunt controleren. Op Etten-leurvoorelkaar.nl kun je ook het profiel van de vrijwilliger bekijken.

Tip 4 Contactpersoon

Bied de vrijwilliger een vast contactpersoon aan voor ondersteuning en begeleiding. Daarnaast kun je de vrijwilliger de mogelijkheid geven om geregeld te overleggen met andere vrijwilligers en (eventuele) beroepskrachten over het werk.

Tip 5 Tijdsduur

Stel niet te hoge eisen aan de beschikbaarheid die je van een vrijwilliger verwacht. Spreek met de vrijwilliger af hoeveel uur hij/zij wil werken.

Tip 6 Modelovereenkomst

Op onze site vind je ook een modelovereenkomst. Dit is een voorbeeldcontract waarin afspraken worden vastgelegd tussen een vrijwilliger en een organisatie. Zo is duidelijk wat van beide partijen verwacht kan worden.

Tip 7 Houd ons op de hoogte

Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Heb je vragen, tips voor ons? Neem contact met ons op.