Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips voor hulpvragers

Tips om iemand via de website te vinden

Tip 1: Je kunt zoeken in het aanbod en zelf vrijwilligers benaderen. We tonen in het overzicht met aanbod maar een deel van onze vrijwilligers. Wil je al onze vrijwilligers benaderen? Dan kun je het beste zelf een vraag plaatsen! Wij zorgen dat jouw vraag dan per e-mail uitgaat naar alle passende vrijwilligers bij jou in de buurt.

Tip 2: Als je een vraag plaatst of direct contact opneemt met een aanbieder zorg dan dat je altijd uitgebreid omschrijft waarom je hulp nodig hebt en wat je precies verwacht. Hierdoor wordt de kans op een reactie groter en weet een vrijwilliger wat er moet gebeuren. Heb je al een vraag geplaatst? Lees dan de omschrijving nog eens door en pas hem eventueel aan (eerst even inloggen).

Tip 3: Etten-leurvoorelkaar werkt het beste als meer mensen op de hoogte zijn van het platform. Deel daarom de website op Facebook of Twitter. Ben je geen social media gebruiker? Informeer dan jouw wijkvereniging eens over deze website. Zij kunnen de website dan bijvoorbeeld delen op hun website of in de nieuwsbrief.

Tip 4: Kijk ook eens zelf naar alle vragen op de website. Misschien ben je zelf op zoek naar een maatje, iemand die een spelletje wil doen of samen wil knutselen? Je zult zien dat er meer inwoners van Etten-Leur zijn die daar naar op zoek zijn. Door zelf te reageren op een ander met eenzelfde vraag zijn jullie allebei geholpen!

Tip 5: Door zelf een vraag te plaatsen kunnen andere gebruikers jou ook vinden via het overzicht met vragen. Wist je dat het plaatsen van een vraag veilig en gratis is?

Tips als je gaat afspreken

Tip 1: Wil je bij een particulier liever niet gelijk thuis afspreken voor de eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek of een café in de buurt.

Tip 1: Vraag bij contact om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 3: Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon bij je op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 4: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt. Op deze manier kunnen er geen verkeerde verwachtingen ontstaan. Spreek ook je eigen verwachtingen uit. Geef aan hoeveel uur je beschikbaar bent en voor welke periode. Neem indien gewenst je curriculum vitae mee. Bespreek ook de manier van omgaan met elkaar of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst, kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 5: Houd ons op de hoogte. Ga je aan de slag bij een organisatie of een hulpvrager, geef de match weer en pas je gegevens aan op je profiel via Etten-leurvoorelkaar. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wil je hulp of ondersteuning ? Neem contact met ons of loop binnen op ons spreekuur.

We helpen je graag verder.