Direct naar de inhoud van deze pagina

Street League

Street League zoekt enthousiaste coaches!

Street Leaugue verbindt generaties

Street League verbindt generaties

Belaid Nahari, jongerenwerker van Etten-Leur Actief, is de gedreven initiator en leider van de Street League. Het is een kindervoetbalcompetitie in de Etten-Leurse wijken. Hij is zelf één van de 14 ambassadeurs van de Johan Cruijff Foundation. Belaid weet dus heel goed hoe belangrijk sport op jonge leeftijd kan zijn.

"Je ziet dat de Street Leage hier echt leeft! In totaal 160 kinderen doen mee aan dit voetbalevenement voor groep 7 en 8, zowel jongens als meisjes. Maar die gaan ook nog aan de slag met maatschappelijke opdrachten. Bij elkaar werkt dit alles heel verbindend naar drie generaties. Ouders, opa's en oma's voelen zich erbij betrokken. Het echt iets voor jong en oud geworden!"

Belaid vertelt er met veel enthousiasme over, op een zonnige woensdagmiddag bij de sportcourt aan de Schoenmakershoek. Het is één van de vier courts in de wijken waar de competitie wordt gehouden. Twee ploegen kinderen zijn daar intussen druk aan het voetballen, luid aangemoedigd door ouders en omstanders langs de kanten.

"We spelen een competitie van in totaal 10 weken. Met die maatschappelijke opdrachten kunnen de teams nog extra punten behalen. Omdat we dus heel veel verschillende leuke dingen doen zoeken we nog extra vrijwilligers. Vandaar dat we die vragen via de website van Etten-leurvoorelkaar!" zegt Belaid.

Vrijwilligerswerk op jonge leeftijd

"Wat de maatschappelijke opdrachten inhouden? Oh, ze zijn supermooi! Het is vrijwilligerswerk op jonge leeftijd. De kinderen bedenken ze meestal zelf. Nu kwamen ze met het idee om op 12 juni geld in te zamelen met klusjes, zoals auto's wassen. Het is bestemd voor een meisje uit Etten-leur met een zeldzame ernstige ziekte, dat voor een operatie naar Engeland moet. We ruimen ook wel eens zwerfafval op in de wijken. Ouders doen daar druk aan mee en leveren de nodige vuilniszakken et cetera. Verder doen de kinderen vaak iets voor ouderen: eenzame mensen bezoeken; appeltaart bakken; boodschappen doen. Daarvoor werken we dan samen met Kloostergaard, Contrafort, de Anbarg en de Linde", aldus Belaid Nahari.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen