Direct naar de inhoud van deze pagina

In het zonnetje

"Ik ben hier voor de leuke dingen"

"Ik ben hier voor de leuke dingen!"

"Ik ben hier voor de leuke dingen en ik hou ervan die te regelen! "zegt Anny Vergouwen enthousiast. Ze heeft het naar haar zin als gastvrouw van tennisvereniging de Koekoek. Met plezier vertelt zij over haar vrijwilligerswerk in de sport.

"Gemiddeld ben ik er zeker 25 uur per week mee bezig! Gezellig hier bij de tennisbaan, maar ook nog thuis voor schrijfwerk en zo. Toen ik 17 jaar geleden lid werd, werd ik bijna meteen vrijwilliger. Het eerste was de organisatie van een 45-plustoernooi. Toen kreeg ik de smaak te pakken. Er was een loterij met cadeautjes, hartstikke mooi om die te regelen! Je leert veel mensen kennen en er vloeien allerlei leuke dingen uit voort. Daarna heb ik nog heel wat toernooien en feesten georganiseerd. Met die taak heb ik ook nog 6 jaar in het bestuur gezeten! Vandaar uit ben ik overgestapt naar coördinatie en planning van de bardienst!" zegt Anny.

"Op het moment hebben we trouwens wel een beetje krappe ploeg, dus vacatures. Er zijn nieuwe vrijwilligers nodig voor de bar, voor het onderhoud van het park en de tuin en voor het schilderwerk. Die vragen we via de site van Etten-leurvoorelkaar. We zoeken ook niet-leden die daar plezier in hebben! Zij krijgen wel een extraatje aan vergoeding per uur. En goed om te horen dat jullie gratis cursussen voor vrijwilligers aanbieden, zoals bijvoorbeeld EHBO en Sociale Hygiene!

Anny: "De nieuwe mensen komen in een leuk team. Met de vrijwilligers onder elkaar is het altijd gezellig hier! We zijn wel met 70 tot 100 mensen. Sommigen zijn er helemaal mee vergroeid. Zo is hier een vrijwilligster die al dertig jaar elk weekend achter het –professionele- fornuis staat te koken! Heel belangrijk dat mensen op deze manier betrokken kunnen blijven bij de club!"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen