Coronapost voor ouderen
Het is vrijdagmiddag en de kinderen komen uit school. De sfeer slaat om als ze horen dat hun dansles, atletiektraining en de theatervoorstelling (mijn dochter's verjaardagscadeautje) niet doorgaan vanwege corona. Ik leg uit dat dat heel vervelend is maar dat er mensen zijn die harder getroffen worden. Zoals de ouderen die nu alleen zitten omdat hun bezoek verkouden thuis zit.
Kun jij die mensen dan niet helpen?
Als de kinderen even hebben nagedacht over wat ik heb uitgelegd, krijg ik de vraag van de jongste van 6 of ik die mensen dan niet kan helpen want 'jij werkt toch bij NLvoorelkaar en jullie helpen toch mensen?'. Wij hebben helaas geen oplossing voor corona, maar ze brengt me wel op een idee. De kinderen zijn meteen enthousiast en er wordt ook een vriendinnetje ingeschakeld: wij gaan kaarten maken en schrijven voor de bewoners van het verzorgingstehuis om de hoek.
Zal ik er een mop op schrijven?
Maar wat schrijf je dan op zo'n kaart? Want we kennen die mensen niet. Na wat brainstormen ontstaat het idee om er ook moppen op te schrijven, want "we willen die mensen toch opvrolijken?". Perfect idee. Vlak voor het avondeten lopen we naar het verzorgingshuis van GemivaSGV en vragen aan de medewerkers wie van hun bewoners het meest verlegen zit om wat afleiding. Dat zijn ze in deze tijden allemaal! Gelukkig hebben wij hard doorgewerkt en zijn er 16 ouderen die we kunnen verblijden met vrolijke post! En als de scholen sluiten, weten wij nog wel een activiteit ;)

Street League
Street League Street Leaugue verbindt generaties Street League verbindt generaties Belaid Nahari, jongerenwerker van Etten-Leur Actief, is de gedreven initiator en leider van de Street League. Het is een kindervoetbalcompetitie in de Etten-Leurse wijken. Hij is zelf één van de 14 ambassadeurs van de Johan Cruijff Foundation. Belaid weet dus heel goed hoe belangrijk sport op jonge leeftijd kan zijn. "Je ziet dat de Street Leage hier echt leeft! In totaal 160 kinderen doen mee aan dit voetbalevenement voor groep 7 en 8, zowel jongens als meisjes. Maar die gaan ook nog aan de slag met maatschappelijke opdrachten. Bij elkaar werkt dit alles heel verbindend naar drie generaties. Ouders, opa's en oma's voelen zich erbij betrokken. Het echt iets voor jong en oud geworden!" Belaid vertelt er met veel enthousiasme over, op een zonnige woensdagmiddag bij de sportcourt aan de Schoenmakershoek. Het is één van de vier courts in de wijken waar de competitie wordt gehouden. Twee ploegen kinderen zijn daar intussen druk aan het voetballen, luid aangemoedigd door ouders en omstanders langs de kanten. "We spelen een competitie van in totaal 10 weken. Met die maatschappelijke opdrachten kunnen de teams nog extra punten behalen. Omdat we dus heel veel verschillende leuke dingen doen zoeken we nog extra vrijwilligers. Vandaar dat we die vragen via de website van Etten-leurvoorelkaar!" zegt Belaid. Vrijwilligerswerk op jonge leeftijd "Wat de maatschappelijke opdrachten inhouden? Oh, ze zijn supermooi! Het is vrijwilligerswerk op jonge leeftijd. De kinderen bedenken ze meestal zelf. Nu kwamen ze met het idee om op 12 juni geld in te zamelen met klusjes, zoals auto's wassen. Het is bestemd voor een meisje uit Etten-leur met een zeldzame ernstige ziekte, dat voor een operatie naar Engeland moet. We ruimen ook wel eens zwerfafval op in de wijken. Ouders doen daar druk aan mee en leveren de nodige vuilniszakken et cetera. Verder doen de kinderen vaak iets voor ouderen: eenzame mensen bezoeken; appeltaart bakken; boodschappen doen. Daarvoor werken we dan samen met Kloostergaard, Contrafort, de Anbarg en de Linde", aldus Belaid Nahari. Deel deze verhalen en inspireer anderen om ook te helpen! Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Forward
Lees het verhaal