Direct naar de inhoud van deze pagina

Altijd bezig met werven!

Elk jaar weer vrijwilligers nodig

Tonny Wennekes van de marathon

"Het is maar voor één dag, maar ik ben in feite het hele jaar bezig met de vrijwilligers voor de marathon!" zegt Tonny Wennekes. Zij is al 10 jaar actief als secretaris van de van Oers Marathon Brabant en daarnaast heeft ze intussen "altijd ogen en oren open waar we hulp kunnen krijgen!"

"We hebben elk jaar weer heel veel vrijwilligers nodig! Sinds mijn kinderen hier naar school gingen ken Ik veel mensen in Etten-Leur en ik spreek gewoon iedereen aan. Een half jaar van tevoren gaan we al onze vaste kern bellen en aanschrijven en we zijn ook actief op Facebook. We doen dit met vier mensen: één voor de juryleden; één voor de verzorgingsposten en drank; één voor de parcoursopbouw en één voor de begeleiders op de motor en de verkeersregelaars ". Vooral de laatste groep krijgt veel aandacht, want de nieuwelingen krijgen tevoren nog een scholing.

Tonny is heel blij met de mogelijkheden die Etten-leurvoorelkaar biedt bij het vinden en binden van vrijwilligers. "We hebben altijd al leuk samengewerkt met de Vrijwilligerscentrale. Nu deze handige website er is zet ik onze vacatures voor de diverse taken en bestuursleden daar op. Maar dat niet alleen! Wij sturen ook graag jullie mails door naar onze vrijwilligers om hen attent te maken op bijvoorbeeld de cursussenen op de "verwenacties", zoals de bloemen – en horecabonnen. Dat is vaak een mooi gebaar!" .

En als er een avond voor vrijwilligers wordt georganiseerd, zoals afgelopen winter bij Zus en Zo, is Tonny daar eveneens te vinden. "Altijd weer leuk wie je daar allemaal tegenkomt, misschien om te werven. Ik was dan ook erg verrast dat er zoveel respons was!"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen