Direct naar de inhoud van deze pagina

Actief zoeken heeft nut

Zo krijg je de juiste vrijwilligers

Actief zoeken heeft nut

"Wij hebben er prima ervaring mee om vrijwilligers te krijgen via Etten-Leurvoorelkaar!" zegt Jacques Wagtmans, zorgondernemer. Met zijn vrouw Rian runt hij het Thomashuis in Etten-Leur, een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij zijn vol lof over de mogelijkheden van de website www.Etten-leurvoorelkaar.nl.

"Nadat wij ons als organisatie op de website aangemeld hebben, zijn we al snel in contact gekomen met mensen die iets voor ons wilden betekenen! Maar dan ben je er nog niet helemaal. Om met onze bewoners te werken is wel een bepaald type mensen nodig. Daar hebben wij een aantal leerpunten voor de werving uitgehaald."

Rian en Jacques hebben als tip voor andere organisaties dat het erg belangrijk is om vrijwilligers meteen duidelijk te maken in welke omgeving zij terecht komen. "Bij ons ging het om het mee-begeleiden van onze bewoners in hun vrije tijd. Niet iedereen is hiertoe in staat! Wees daar eerlijk in. Denk niet te snel dat je beter wat onduidelijk kunt zijn om meer kans te maken op ondersteuning. Juist het tegenovergestelde is het geval. Wees heel duidelijk in je vraagstelling en geef mensen daarna de kans om eerst bij een kop koffie kennis te maken met de mensen en de omgeving". zegt Jacques.

Het echtpaar raadt vragers vanuit een organisatie aan om zich ook niet te snel uit het veld te laten slaan door afwijzingen. "Het is goed om contact te blijven houden met mensen die kennelijk interesse hebben in je werk. Tenslotte hebben die vaak weer een netwerk waar ze de informatie mee kunnen delen!"

Jacques: "Blijf actief! Het bewijs dat onze aanpak werkt, zien we in het Thomashuis. En Etten-Leurvoorelkaar geeft ons alle mogelijkheden om de juiste vrijwilligers te vinden. Prima club dus!"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen