Optrekken met iemand die zich eenzaam voelt

Optrekken met iemand die zich eenzaam voelt

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Etten-Leur
Categorie:
Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
Tip anderen via:

Wij vragen van een vrijwilliger een luister oor, aandacht, jouw persoonlijke inzet in de ruimste zin van het woord. Denk aan fietsen, wandelen, een kopje koffie, misschien een keer je handen uit de mouwen steken, een spelletje doen.
Elke vorm van aandacht kan betekenisvol zijn.

Mensen met de meest verschillende achtergronden doen dan ook een beroep op ons. Denk aan eenzaamheid door verlies van een familie lid, partner of verslechtering van de gezondheid, ouderdom, verlies van werk, maar ook gewoon eenzaam omdat je niet meer zo gemakkelijk kan deelnemen aan de maatschappij.
Het hebben van een (meestal) wekelijks contact maakt, dat er iets is om naar uit te kijken. Dan voel je je gezien en krijgt de dag weer kleur en betekenis.
Het maken van de juiste match tussen jou en de vrager vinden we dan ook heel belangrijk.

Behalve het verzorgen van een goede match, kunnen mensen ook een paar keer per jaar deelnemen aan een activiteit. Denk aan een nieuwjaarsmoment, een gezellig uitje, een middag naar een mooie tuin, een sinterklaasactiviteit. Daaraan kan ook jij meedoen, of meehelpen, als je dat aanspreekt.

Als vrijwilliger sta je er bij Present in Vriendschap nooit alleen voor. We bestaan inmiddels ruim 7 jaar jaar en hebben hebben veel ervaring opgebouwd. Een aantal keren per jaar organiseren we voor de vrijwilligers een gezellige maar ook inhoudelijke middag. Samen met een professional komen er veel belangrijke onderwerpen waar je mee te maken krijgt voorbij.
Inmiddels zijn er zo'n 90 mensen die een beroep op ons doen en zijn we blij met ruim 40 vrijwilligers, die de mensen bezoeken. Op onze website kan je nog meer lezen over het wel en wee. Zie ook de nieuwsbrief.

Wil jij meer weten, of erbij horen, stuur dan een berichtje en dan maken we een afspraak om kennis te maken.

betsie

  • De vraag van Present is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Etten-leurvoorelkaar
  • Present is eerder via deze website geholpen
Laat Present weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Optrekken met iemand die zich eenzaam voelt" van Present.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Etten-leurvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Present in Vriendschap
Geplaatst door:
Profielfoto van Present
40% profielsterkte
  • De vraag van Present is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Etten-leurvoorelkaar
  • Present is eerder via deze website geholpen