Gastgezinnen huisdieren (Heel Nederland)

Gastgezinnen huisdieren (Heel Nederland)

Soms
Het Hooghuis
 • Maatje, buddy & gezelschap
 • Dierenverzorging
 • Sociaal & welzijn
 • Tuin, dieren & natuur
 • Kan vanuit huis

Meld je aan als gastgezin voor huisdieren bij Dierenbuddy® en help een huisdier die tijdelijk opvang nodig heeft. Niet iedereen heeft familie of vrienden (m.a.w. een dierenbuddy) die kunnen bijspringen om te helpen als de nood aan de man is. Vooral als een eigenaar tijdelijk niet in staat is om voor zijn eigen dier te zorgen, bijvoorbeeld bij ziekenhuisopname of tijdelijke opname in een kliniek. Zij maken zich dan terecht zorgen dat zij tijdelijk niet die zorg kunnen geven die het dier nodig heeft. Er zijn veel mensen met een kleine beurs die geen opvang voor een huisdier kunnen bekostigen. Natuurlijk willen ze dat hun huisdier de juiste zorg blijft krijgen. Een helpende hand van mensen, een tijdelijke gastgezin, kan dan zeer welkom zijn.

Door het registeren van dierenbuddy’s (gastgezinnen) probeert stichting BVDD een groot dekkingsgebied te creëren in Nederland zodat iedereen, indien gewenst, gebruik kan maken van een gastgezin. Vrijwilligers die zich aanmelden als gastgezin doen dat geheel vrijblijvend en hebben geen enkele overeenkomst met de stichting BVDD. De BVDD bemiddelt alleen bij het zoeken naar een gastgezin. Er wordt wel een VOG verlangt van het gastgezin.

Meerdere doelstellingen heeft dit project:
Niet alleen wordt het dier geholpen met goede zorg. Ook neemt het feit dat iemand zich niet druk hoeft te maken over haar of zijn huisdier veel zorgen weg, waardoor mensen weer snel op de oude voet kunnen doorgaan.

Hulp bieden is incidenteel.
Wij weten niet uit welke hoek van ons land en op welk moment een aanvraag voor opvang binnenkomt. Daarom is iedere aanmelding van een gastgezin belangrijk. We streven er naar om alle hulpvragen aan te nemen, dit kan alleen als er voldoende gastgezinnen zijn aangemeld door heel Nederland.

Aanmelding is vrijblijvend.
Wij zoeken vrijwilligers uit alle delen van het land die bereid zijn hulp op aanvraag te bieden, zodat aanvragers geholpen kunnen worden.

Hoe wordt u dierenbuddy en wat moet u weten?
Meldt u aan als dierenbuddy voor een tijdelijke periode! Let op: hulp is niet op structurele basis, maar slechts een tijdelijke noodhulp. Als een aanvraag is gedaan dan is het wel de bedoeling dat de opvang van het dier volgens contract verloopt en serieus genomen wordt.

Aanmelding vrijwilliger.
Vrijwilligers die op incidentele basis hulp willen bieden aan eigenaren met een huisdier in tijdelijke nood, kunnen zich aanmelden via het formulier hieronder. Zodra wij uw opgave hebben ontvangen vragen wij u vriendelijk om via onze website een inschrijvingsformulier in te vullen. U kunt deze hier vinden.
Als wij een hulpvraag hebben ontvangen nemen wij contact op met een vrijwilliger.

Privacy
Hulpvrager en gastgezin weten niet dat ze elkaar helpen. Het is dan ook niet toegestaan om tijdens de opvang hierover informatie te delen. Wij kunnen alleen de privacy garanderen als er wederzijds niet geprobeerd wordt contact te zoeken.

We zoeken ook vrijwilligers voor ons coördinator team en vrijwillige chauffeurs voor dierenritten (regio Neede). Ook hiervoor kunt u zich opgeven.

Vereisten/Voorwaarden:
Vrijwilligers die zich aanmelden dienen in het bezit te zijn van een Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AP) en 18 jaar of ouder te zijn.

Aansprakelijkheid.
Stichting Blijdschap Voor De Dieren en haar team dragen op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor de uitvoering van taken en onderling gemaakte afspraken tussen de vrijwilliger en zorgvrager. Wij zijn niet aansprakelijk te stellen voor ontstane schade in welke vorm dan ook, welke schade zowel bij de aanvrager dan wel bij de hulpbieder kan ontstaan.

Help ons, word Dierenbuddy, meld je hier aan of schrijf je in via onze website.

 • De vraag van Sandra is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
 • Sandra is eerder via deze website geholpen
 • Sandra heeft 13 aanbevelingen ontvangen
Laat Sandra weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Gastgezinnen huisdieren (Heel Nederland)" van Sandra.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Etten-leurvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Dierenbuddy® - BVDD
Geplaatst door:
Profielfoto van Sandra
100% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Sandra
 • De vraag van Sandra is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
 • Sandra is eerder via deze website geholpen
 • Sandra heeft 13 aanbevelingen ontvangen
 • Kan vanuit huis