Direct naar de inhoud van deze pagina

Historie en Surplus

Etten-Leurvoorelkaar (voorheen Vrijwilligerscentrale Etten-Leur) is als een onderdeel van Surplus Welzijn, hét centrale punt voor vrijwillige inzet in Etten-Leur. Ons moto is: ''zoek elkaar – vind elkaar – (ver)bind elkaar''

Historie & taak

Etten-leurvoorelkaar is voortgekomen uit de Vrijwilligerscentrale Etten-Leur. Die is in 1997 opgericht met het doel het vrijwilligerswerk in Etten-Leur te promoten.

Het bemiddelen tussen vrijwilligersorganisaties en mensen die vrijwilligerswerk zoeken was altijd een hoofdtaak. In de loop der tijd zijn de taken van de vrijwilligerscentrale zich gaan verleggen. Het geven van advies en ondersteuning is steeds belangrijker geworden. Vrijwilligers die zelfstandig hun weg kunnen vinden behoeven geen bemiddeling. Mensen die een steuntje in de rug nodig hebben krijgen die juist extra. Wij helpen graag, zoals bij het leggen van contact met een organisatie.

Etten-Leurvoorelkaar; dé schakel

Wij brengen vrijwilligers, particuliere hulpvragers en organisaties binnen de gemeente bij elkaar. Zo vormt Etten-Leurvoorelkaar een schakel tussen mensen en organisaties. Door hen met elkaar in contact te brengen, komen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk samen.

Oproepen plaatsen

Inwoners kunnen zelf oproepen plaatsen en direct met elkaar in contact komen. Of het nu gaat om een persoon, jong of oud, die hulp en gezelschap vindt van een vrijwilliger of om een voetbalvereniging die een penningmeester zoekt voor het bestuur. Zo maken vrijwilligers in Etten-Leur het verschil!

Verbinden en faciliteren

Het online vrijwilligersplatform Etten-Leurvoorelkaar is hét essentiële instrument om vrijwilligers, particuliere hulpvragers en organisaties met elkaar te verbinden en hen te faciliteren door vrijwilligersvacatures te plaatsen. Daarnaast maakt Etten-leurvoorelkaar zo eveneens onderlinge hulp mogelijk tussen inwoners van de gemeente.

Inspireren

Wij inspireren je graag als vrijwilliger of organisatie met ons cursusaanbod, vrijwilligerscafé, netwerkbijeenkomst of onze nieuwsbrief.